Verjaardagsgedichten

Je herkent het vast wel: je staat al minutenlang voor het schap met verjaardagskaarten. Er is zo veel keus, alle kaarten zijn leuk. Ga je voor iets grappigs, iets schattigs, iets stoers? Uiteindelijk weet je er eentje te kiezen en dan pas komt de échte uitdaging: nu moet je iets opschrijven. Je kijkt naar de lege kaart, hebt al een pen in je hand. Wat schrijf je op? Misschien ben je het eindeloze ‘gefeliciteerd’ of ‘een mooie dag gewenst’ wel zat. Heb je wat inspiratie nodig om die kaart op te leuken? Hieronder hebben wij een paar verjaardagsgedichten voor je verzameld die jouw verjaardagskaart zeker onvergetelijk zullen maken!

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaarten:


Verjaardagsgedichten en meer bij Greetz

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn niet alleen teksten te vinden maar ook:

 • De meest gebruikte gedichten voor een verjaardag (verschillende leeftijden)

 • Kaarten & thematische cadeaus

 • Tips en hulp bij het schrijven van een kaartje

 • Top 10 meest gebruikte verjaardagswensen van greetz

Bekijk de leuke verjaardagswensen bij Greetz >>


 

Verjaardagsgedichten voor een man en vrouw

Verjaardagsgedichten
(Bron: Greetz.nl)

Voor een lief, rijmend gedicht, kan je aan het volgende denken: “Wij wensen je een wereld vol bloemen, wij wensen je een wereld vol licht. Wij wensen van alles het beste, een glimlach op je gezicht. Wij wensen je een leven vol liefde; geen tranen, geen zorgen, geen pijn. Dat iedere dag hier op aarde voor jou een cadeautje mag zijn. Dus voor vandaag de beste wensen van deze doodgewone mensen die hopen dat je deze kaart nog het hele jaar bewaart.”

Maar ook voor de grappige kaarten zijn er passende spreuken. Wat dacht je van: “Gisteren nog een jonge roos, vandaag al een ouwe doos,” of “Verjaardagen zijn net pilsjes, je geniet er veel meer van als je niet telt hoeveel je er al hebt gehad!”

Verjaardagsgedicht
(Bron: Greetz.nl)

Zelfs een internationale boodschap is mogelijk op je kaart als je een van deze Engelse teksten gebruikt:

 • “A birthday greeting to wish you nothing less than all the special things in life that bring you happiness,”
 • of “I wish for you lots of birthday fun, to last until the day is done. I hope that all your wishes come true and your birthday cake is as sweet as you!”

Kies een van deze teksten voor op een verjaardagskaart en hij zal zeker opvallen tussen alle anderen. Want zeg het nou zelf: wat is er leuker om te krijgen dan een mooi, grappig of attent gedichtje?

Enkele voorbeelden van leuke verjaardagskaarten:

Verjaardag
(Bron: Greetz.nl)
Verjaardagskaartjes
(Bron: Greetz.nl)

Verjaardagsgedichten voor een Man:

 1. Avontuurlijke Groet: In het avontuur van het leven, stap je vandaag voorop. Je bent als een ontdekkingsreiziger, vol levenslust en hoop. Op deze dag van jouw geboorte, laten we vieren en lachen, Een man als jij, is zeker een geschenk van ongekende kracht.
 2. Een Tijdloze Reis: Een nieuw jaar begint, een nieuwe reis ontvouwt, Jij, mijn vriend, wordt alleen maar beter, dat is wat me vertrouwt. Laat de jaren niet tellen, maar de momenten die je hebt beleefd, Gefeliciteerd, avonturier, op dit pad van vreugde en geheugenreef.
 3. Sterk als Staal: Voor de man van staal, stoer en sterk, Op jouw verjaardag, geef ik je graag een dikke knuffel en een ferme zoen. Met elke kaars die wordt aangestoken op deze dag, Stralen jouw kracht en moed, als een stralende lach.
 4. Wijze Jaren: Met de jaren komt wijsheid, zo wordt gezegd, Maar voor jou, vriend, komt het met veel plezier en pret. Dus lach vandaag, want je wordt niet alleen ouder, Je wordt rijker aan ervaring, wijzer en ook knapper.
 5. Een Toost op Jou: Op deze dag van vreugde, heffen we het glas, Voor de man van de dag, in het middelpunt van het feest, oh zo dapper en ras. Moge je leven gevuld zijn met geluk en succes, Proost op jou, op deze dag van gelukzaligheid en feestelijkheid, het beste adres!

Verjaardagsgedichten voor een Vrouw:

 1. Bloemen van Vreugde: Als bloemen bloeien op een zonnige dag, Zo bloeit vreugde en liefde om jou heen, zonder vragen of geclag. Op jouw speciale dag, een boeket van gelukzaligheid, Voor de vrouw die schittert, met elke lach en iedereen verblijdt.
 2. Een Ster aan de Hemel: Je bent als een ster aan de hemel, stralend en puur, Op deze dag van jou, een viering vol avontuur. Moge je schijnen, feller dan ooit tevoren, Voor een vrouw als jij, is elke dag opnieuw geboren.
 3. Kracht van Binnen: In de diepten van jouw ziel, schuilt een ongekende kracht, Een vrouw vol doorzettingsvermogen, moed en pracht. Op jouw verjaardag, staan we stil en eren, De kracht van een vrouw, een wezen zonder tergen.
 4. Sierlijk Ouder Worden: Als wijn die ouder wordt, word jij ook fijner met de tijd, Een vrouw zo sierlijk, als een melodie in de wind. Op deze dag van jou, vieren we jouw unieke stijl, Voor een vrouw als jij, is elke levensfase een schilderij.
 5. Een Lach als Geschenk: Voor de vrouw met de glimlach die de zon doet opkomen, Jouw lach, mijn vriendin, is als een licht in onze dromen. Dus op jouw verjaardag, wens ik je gelach en gegiechel, Voor altijd, want jouw vreugde is werkelijk onmeetbaar.

Deze verjaardagsgedichten zijn bedoeld om een bijzondere touch te geven aan de verjaardagswensen voor een man en vrouw. Pas ze gerust aan om ze persoonlijk te maken voor de jarige. Vergeet niet, het gaat erom dat je jouw oprechte gevoelens van vreugde en waardering deelt tijdens deze speciale dag.