Verjaardagsgedichten

Je herkent het vast wel: je staat al minutenlang voor het schap met verjaardagskaarten. Er is zo veel keus, alle kaarten zijn leuk. Ga je voor iets grappigs, iets schattigs, iets stoers? Uiteindelijk weet je er eentje te kiezen en dan pas komt de échte uitdaging: nu moet je iets opschrijven. Je kijkt naar de lege kaart, hebt al een pen in je hand. Wat schrijf je op? Misschien ben je het eindeloze ‘gefeliciteerd’ of ‘een mooie dag gewenst’ wel zat. Heb je wat inspiratie nodig om die kaart op te leuken? Hieronder hebben wij een paar verjaardagsgedichten voor je verzameld die jouw verjaardagskaart zeker onvergetelijk zullen maken!

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaarten:


Verjaardagsgedichten en meer bij Greetz

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn niet alleen teksten te vinden maar ook:

  • De meest gebruikte gedichten voor een verjaardag (verschillende leeftijden)

  • Kaarten & thematische cadeaus

  • Tips en hulp bij het schrijven van een kaartje

  • Top 10 meest gebruikte verjaardagswensen van greetz

Bekijk de leuke verjaardagswensen bij Greetz >>


 

Verjaardagsgedichten op kaartjes

Verjaardagsgedichten
(Bron: Greetz.nl)

Voor een lief, rijmend gedicht, kan je aan het volgende denken: “Wij wensen je een wereld vol bloemen, wij wensen je een wereld vol licht. Wij wensen van alles het beste, een glimlach op je gezicht. Wij wensen je een leven vol liefde; geen tranen, geen zorgen, geen pijn. Dat iedere dag hier op aarde voor jou een cadeautje mag zijn. Dus voor vandaag de beste wensen van deze doodgewone mensen die hopen dat je deze kaart nog het hele jaar bewaart.”

Maar ook voor de grappige kaarten zijn er passende spreuken. Wat dacht je van: “Gisteren nog een jonge roos, vandaag al een ouwe doos,” of “Verjaardagen zijn net pilsjes, je geniet er veel meer van als je niet telt hoeveel je er al hebt gehad!”

Verjaardagsgedicht
(Bron: Greetz.nl)

Zelfs een internationale boodschap is mogelijk op je kaart als je een van deze Engelse teksten gebruikt:

  • “A birthday greeting to wish you nothing less than all the special things in life that bring you happiness,”
  • of “I wish for you lots of birthday fun, to last until the day is done. I hope that all your wishes come true and your birthday cake is as sweet as you!”

Kies een van deze teksten voor op een verjaardagskaart en hij zal zeker opvallen tussen alle anderen. Want zeg het nou zelf: wat is er leuker om te krijgen dan een mooi, grappig of attent gedichtje?

Enkele voorbeelden van leuke verjaardagskaarten:

Verjaardag
(Bron: Greetz.nl)
Verjaardagskaartjes
(Bron: Greetz.nl)

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen mag. Heb je zelf een mooie gedicht gevonden of bedacht? Reageer hieronder.