Verjaardagswensen 50 jaar Abraham

Iemand is 50 geworden, dan is hij Abraham. Tijd voor een groot feest, een extra groot feest want 50 dat wordt je maar een keer. Plak een foto op de lantarenpalen met de vraag of iedereen die langs rijd even op zijn toeter drukt het is een bekend gezicht als er ergens iemand 50 is geworden. Een verjaardagswens voor een 50-jarige is dan ook extra speciaal vaak zijn er ook mega grote wenskaarten te koop, hoera! Bekijk hieronder de verjaardagswensen voor een 50 jarige Abraham, de kaartjes en informatie over Abraham.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaarten voor een 50 jarige Abraham:


Verjaardagskaarten 50 jaar Abraham


* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn de verjaardagskaarten voor een 50 jarige (Abraham) te vinden, zoals:

 • Vrolijke kaarten

 • Met tekst en/of foto

 • Verschillende afmetingen van de verjaardagskaarten

 • Kaarten van verschillende prijzen

Bekijk hier de verjaardagswensen bij Greetz >>


 

Waarom Abraham?

Verjaardagswensen 50 jaar Abraham
(Bron: Greetz.nl)

Waarom Abraham zou je kunnen denken, wel Abraham was een bijbels personage en grondlegger van het geloof. Abraham was daarnaast vooral erg oud. Volgens de bijbel stierf hij pas toen hij 175 jaar oud was, vandaar dat we mensen als ze oud worden Abraham noemen. Tegenwoordig is 50 natuurlijk niet heel oud maar toen de traditie ontstond om iemand Abraham te noemen was je met 50 al behoorlijk oud. Het 50 van toen is net als het 80 van nu zou je kunnen zeggen.

Als iemand 50 is geworden wensen je de persoon extra nadrukkelijk een fijne verjaardag toe, dit ook omdat vroeger mensen niet zo oud werden het kon dus zomaar iemands laatste verjaardag zijn. Tegenwoordig is het Abraham worden meer grappig, je gaat er toch wel van uit dat iemand nog wel wat jaren voor zich heeft het feest wordt daarom wat luchtig gevierd in tegenstelling tot in het verleden. Enkele originele verjaardagswensen voor iemand die Abraham is geworden staan hieronder, kijk ze even door en wens iemand een fijne Abraham toe. Ontdek hieronder de mooiste verjaardagswensen 50 jaar Abraham voor op een kaartje.

Verjaardagswensen voor een 50 jarige Abraham

 • Ik hoorde dat je een nieuwe naam hebt gekregen gefeliciteerd!
 • 50 jaar Abraham verjaardagswensen
  (Bron: Greetz.nl)

  Van harte gefeliciteerd oude man

 • 50, maak je geen zorgen je hebt nog 125 jaar te gaan!
 • Gefeliciteerd met de geweldige leeftijd van 50 ABRAHAM!
 • Abraham, maar die had toch een baard? Hoe dan ook gefeliciteerd!
 • Ik was van plan om langs te komen maar toen bedacht ik me ik ken helemaal geen Abraham

Teksten voor een 50 jarige:

 • 50 jaar.
  Het is niet gering.
  ‘t Is het begin,
  Niet een afsluiting terugkijkend vol verwondering herhaal je elke herinnering
 • Levenservaring,
  Dat verdient een onderscheiding,
  Voor je ligt een nieuwe verleiding,
  Nieuwe bestemming,
  Nieuwe ontdekking,
  Bij deze ontboezeming,
  50 is een uitdaging!
Abraham kaartjes:
Verjaardagswensen Abraham 50 jaar
(Bron: Greetz.nl)
Abraham kaart
(Bron: Greetz.nl)
Uitnodigingskaart Abraham
(Bron: Greetz.nl)
Verjaardagswensen Abraham
(Bron: Greetz.nl)

Bekijk hieronder de leukste verjaardagswensen 50 jaar Abraham in de vorm van gedichten.

Verjaardagsgedichten 50 jaar Abraham

 1. Abraham, onze held, vijftig kaarsen staan klaar, Een mijlpaal in het leven, een jubileumjaar. Met gouden jaren en een zilveren lach, Gelukkige verjaardag, deze dag is speciaal voor jou, in pracht.
 2. Vijftig kaarsen op de taart, een symfonie van goud, Voor Abraham, die straalt als een ster zo stout. Met elke ervaring, als een parel zo waardevol, Gelukkige verjaardag, jij bent onze levensstol.
 3. Abraham, vijftig jaar jong en zo wijs, Een reis door het leven, als een boek vol prijs. Met bladzijden van lachen en verhalen zo sier, Gelukkige verjaardag, je bent onze levenspier.
 4. In het theater van het leven, speel jij de hoofdrol, Vijftig kaarsen, als een stralende zonnestraal in de knol. Met een lach die straalt als een zilveren lint, Gelukkige verjaardag, voor Abraham, onze held en vrind.
 5. Abraham, vijftig jaar jong, als een vintage wijn, Rijpend met de tijd, als een zon in het schijn. Met elke druif, met elke zucht, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze held in de lucht.
 6. Vijftig jaren als een kleurrijk mozaïek, Met stukjes vreugde en herinneringen, uniek. Voor Abraham, onze rots in de branding, Gelukkige verjaardag, voor jouw jubelzang.
 7. Abraham, vijftig jaar en zo fijn, Als een goede wijn, vol van schijn. Met ervaring als een schat, zo waardevol, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze gouden tol.
 8. Vijftig kaarsen, als vuurwerk in de nacht, Voor Abraham, onze held, die altijd lacht. Met elke vonk, met elke straal, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze zonnestraal.
 9. Abraham, vijftig jaar jong, als een ster aan de hemel, Stralend en schijnend, als een glinsterende edel. Met vijftig wensen, als sterren in de nacht, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze pracht.
 10. In het album van het leven, vijftig bladzijden vol pracht, Voor Abraham, onze held, zo oprecht en zacht. Met elke pagina, met elke schrijf, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensbrief.
 11. Abraham, vijftig jaar, een gouden rand, Als een kroon op het leven, vol ervaring zo stand. Met glitters van geluk en een zilveren lach, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensvlam.
 12. Vijftig kaarsen, als fonkelende sterren in de nacht, Voor Abraham, onze held, die altijd lacht. Met elke twinkeling, met elke glans, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenskrans.
 13. Abraham, vijftig jaar, als een bloem in bloei, Met kleuren van ervaring, zo helder en mooi. Met elke bloemblaadje, met elke zucht, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensvlucht.
 14. In de tuin van het leven, bloei je als een roos, Vijftig kaarsen, als bloemblaadjes zo broos. Met elke bloem, met elke geur, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenskleur.
 15. Vijftig jaren, als een reis door de tijd, Met avonturen en verhalen, zo wijds. Voor Abraham, onze held, zo fier, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenspier.
 16. Abraham, vijftig jaar, als een wijn zo oud, Rijpend met de tijd, zo kostbaar en goud. Met elke druif, met elke rij, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensmelodie.
 17. Vijftig kaarsen, als vuurvliegjes in de nacht, Voor Abraham, onze held, zo zacht. Met elke twinkeling, met elke lach, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensvlam.
 18. In het theater van het leven, speel jij de hoofdrol, Vijftig kaarsen, als een schitterende zonnestraal in de knol. Met een lach die straalt als een zilveren lint, Gelukkige verjaardag, voor Abraham, onze held en vrind.
 19. Vijftig jaren, als een kleurrijk mozaïek, Met stukjes vreugde en herinneringen, uniek. Voor Abraham, onze rots in de branding, Gelukkige verjaardag, voor jouw jubelzang.
 20. Abraham, vijftig jaar jong, als een vintage wijn, Rijpend met de tijd, als een zon in het schijn. Met elke druif, met elke zucht, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze held in de lucht.
 21. Vijftig jaren als een kleurrijk mozaïek, Met stukjes vreugde en herinneringen, uniek. Voor Abraham, onze rots in de branding, Gelukkige verjaardag, voor jouw jubelzang.
 22. Abraham, vijftig jaar, een gouden rand, Als een kroon op het leven, vol ervaring zo stand. Met glitters van geluk en een zilveren lach, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensvlam.

Heb je zelf een leuk kaartje of een verjaardagswens gevonden voor de 50 jarige Abraham en die je wilt delen met anderen? Reageer dan hieronder. Vragen, een opmerking of een correctie doorgeven? Mail ons gerust.