Verjaardagswensen 16 jaar Sweet Sixteen

Er zijn een aantal verjaardagen die voor elke jonge vrouw enorm belangrijk zijn. Eén van deze verjaardagen is de ‘Sweet Sixteen’. Wanneer het meisje zestien wordt is dit de officiële overgang naar de tweede helft van de tienerjaren. Het gedeelte waarbij het meisje niet meer als een beginnende puber gezien wordt maar als een echte jonge vrouw. Bekijk op deze pagina informatie en leuke verjaardagswensen voor een 16 jaar Sweet Sixteen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de 16 jaar verjaardagswensen en kaarten:


Verjaardagskaarten 16 jaar


* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn prachtige verjaardagskaarten voor een 16 jarige te vinden, zoals:

 • Vrolijke kaarten

 • Met tekst en/of foto

 • Verschillende afmetingen van de verjaardagskaarten

 • Kaarten van verschillende prijzen

Bekijk hier de verjaardagswensen bij Greetz >>


 

De viering van de Sweet Sixteen is vooral in Amerika al jaren lang een grote traditie. Maar ook in Nederland wordt hier de laatste jaren steeds meer en meer aandacht aan besteed en wordt er ook in Nederland een grootse viering verwacht. Je kunt het op verschillende manieren vieren maar een echte meiden avond is toch wel de leukste manier. En voor deze echte meiden avond ben jij misschien op zoek naar toffe activiteiten en ideeën en daar gaan wij jou bij helpen.

Verjaardagswensen 16 jaar Sweet Sixteen en tips:

Pak je glitter pen uit je etui en je mooiste notitieboekje en neem deze tips over!

 1. De gastenlijst
  Voor een leuke Sweet Sixteen is het van essentieel belang dat je de juiste gastenlijst

  Verjaardagswensen Sweet Sixteen
  (Bron: Greetz.nl)

  hebt opgesteld. Nodig je beste vriendinnen uit en zorg dat je dit op een creatieve manier doet. Maak mini gift bags en stop hier de uitnodiging in. Geef deze persoonlijk in plaats van deze op te sturen. Zo komen al je vriendinnen al in de juiste sferen voor je feest.

 2. Locatie
  Ga op zoek naar een leuke locatie. Een leuke zaal of ruimte die je kunt afhuren en leuk kunt decoreren. Heb je een iets minder groot budget? No worries, thuis kan je het ook hartstikke leuk maken.
 3. Decoratie en thema
  Zorg dat je een hip thema uitkiest dat past bij jou. Ga je voor een Hollywood thema of voor een roze thema? Bepaal eerst je thema en ga dan op zoek naar de juiste decoratie. Bij Hollywood kun je denken aan gouden en zwarte ballonnen en veel glitters. Bestel een rode loper en hang foto’s op van celebrities. Ga je voor een roze thema dan is het heel simpel. Get everything in pink!
 4. Hapjes en drankjes
  Ook hier kun je lekker creatief in zijn. Probeer hapjes en drankjes te maken of te kopen die ook bij het thema passen. Zo vormt alles een mooi geheel en zul jij het leukste feestje van je leven krijgen.

Enkele Sweet Sixteen teksten:

 • Today it is your Birthday
  You’re turning Sweet 16
  A long anticipated Birthday
  That once was just a Dream

  Sweet Sixteen kaart
  (Bron: Greetz.nl)

  On your Sixteenth Birthday
  My Birthday wish for you
  Is that all your wildest hopes and dreams
  Someday will come true.

 • Ik wens je een jaar vol dromen
  een jaar van zorgeloos blauw
  waarin uit al je wensen uit zullen komen
  want jij bent nu 16 jaar en een lieve jonge juffrouw
 • Ben je eindelijk 16 jaar, krijg je een kaartje
 • Nu ben je 16 jaar en ga je beginnen aan een volwassener leven. Wij ondersteunen je in alles, je blijft altijd onze kleine jongen/meid.

Hieronder zijn meer verjaardagswensen 16 jaar te vinden in de vorm van gedichten.

Verjaardagsgedichten 16 jaar

 1. Zestien kaarsjes op de taart, een dans van jeugdige vreugd, Een fase vol avontuur, ontdekking en deugd. Laat de muziek spelen, de dansvloer staat gereed, Gelukkige verjaardag, op deze bijzondere meet!
 2. Sweet sixteen, een levenshoofdstuk zo puur, Met dromen die bloeien als een kleurrijke fleur. Op deze dag vol glimlach en gelach, Vieren we jou, de jarige, met een blijde smaak.
 3. Zestien jaar jong, een wereld te ontvouwen, Met elk moment als een parel, zo glanzend en houwen. Dans in het licht van je eigen ster, Gelukkige verjaardag, lieve tiener!
 4. Zestien kaarsjes die dansen in het licht, Een verjaardag die straalt, o zo verplicht. Moge elk moment je dichter bij dromen brengen, Voor de jarige, op deze prachtige verjaardagszengen.
 5. In de spiegel van zestien, zie je de glinstering, Van een jonge ziel, vol energie en flits. Op deze speciale dag, een verjaardagsfeest, Vieren we jou, stralend als een zon in het oosten.
 6. Sixteen candles, shining so bright, Lighting the way to a future so light. Happy birthday, dear one, on this special day, May joy and laughter be your guide all the way.
 7. Zestien jaar oud, de wereld aan je voeten, Elk moment een symfonie, elke dag een groet. Voor de jarige, met een hart vol vuur, Gelukkige verjaardag, avontuurlijke avonturier!
 8. Zestien lentes, een tuin van dromen, Met elk bloemblaadje dat in de wind komt stromen. Op deze dag van jouw jubileum, Vieren we jou, de zestiende lentedrum.
 9. Zestien keer de zon zien opkomen, Elk straaltje een belofte, een nieuw begin aangenomen. Voor de jarige, zo stralend als de ochtendgloren, Gelukkige verjaardag, laat de dag bekoren.
 10. Sixteen wishes for the birthday star, Each one shining from near and far. May your dreams take flight like a colorful kite, Happy birthday, may your world be bright.
 11. Zestien jaar, een periode van groei, Met herinneringen aan lachen en soms wat gedoe. Maar vandaag, in de schittering van zestien kaarsjes, Vieren we jou, de jarige met jubelende wensjes.
 12. Zestien kaarsen op de verjaardagstaart, Een feest van vreugde, waar alles start. Voor de tiener die zestien wordt vandaag, Moge je leven sprankelen, als een vuurwerklaag.

Dus, laat de muziek spelen en de ballonnen stijgen, want zestien worden is een mijlpaal vol energie, dromen en vreugde!

Heb je zelf een mooie tekst gevonden die je wilt delen? Reageer dan hieronder. Correcties, vragen en opmerkingen over mooie verjaardagswensen voor een 16 jaar (Sweet Sixteen)? Neem gerust contact met ons op.