Verjaardagswensen 5 jaar

Is er een binnenkort een kind uit jouw omgeving dat 5 jaar wordt? Dan is het een leuk idee (en stiekem zelfs een beetje een sociale verplichting!) om een verjaardagskaartje op te sturen. Waar veel mensen zich het hoofd over breken bij het versturen van zo’n kaartje is welke tekst ze op moeten schrijven. Een vijfjarige is nog steeds een kind, maar wel een kind dat in sneltempo ouder aan het worden is. Dat betekent dat jouw tekst toch net iets minder kinderlijk moet zijn dan voorgaande jaren. Te volwassen is echter ook weer niet goed want kinderen van vijf jaar zijn nog echte speelvogels. Het is een fijne balans waar het niet gemakkelijk op staan is. Om je toch uit de brand te helpen vind je op deze pagina tal van leuke verjaardagswensen 5 jaar.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaarten voor een 5 jarige:


Verjaardagskaarten 5 jaar


* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn prachtige verjaardagskaarten voor een 5 jarige te vinden, zoals:

 • Vrolijke kaarten

 • Met tekst en/of foto

 • Verschillende afmetingen van de verjaardagskaarten

 • Kaarten van verschillende prijzen

Bekijk hier de verjaardagswensen bij Greetz >>


 

De leukste verjaardagswensen 5 jaar.

Verjaardagswensen 5 jaar
(Bron: Greetz.nl)

Hoe maak je nu een goede verjaardagswens voor een kind van 5 jaar? Als we het gaan analyseren komen we terecht op drie essentiële ingrediënten die absoluut niet mogen ontbreken. Ten eerste moet er een tikje humor in jouw tekst zitten. Daarnaast is ook joie de vivre of levensvreugd een belangrijk element. Ten slotte mag de verbazing over de wereld niet ontbreken. In een ideale wereld combineer je al deze elementen, maar één van deze moet altijd aanwezig zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Ik vond je al ongelofelijk aan 1, 2, 3 en 4 jaar. Nu je 5 bent? Nog veel beter! Gelukkige verjaardag!
 • Het beste aan 5 jaar worden? Later opblijven, meer televisie kijken en meer spelletjes spelen. (maar vertel niet aan je ouders dat ik je dit gezegd heb)
 • Ballonnen, slingers en heerlijk eten. Vandaag is een dag waarop alles mag. Laat je dus maar flink verwennen. Vandaag is jouw 5e verjaardag!
 • Het is die dag van het jaar waarop iedereen het mag horen. Wij vieren hier vandaag jouw 5e verjaardag. De dag dat jij bent geboren.
 • Je hebt een speciaal plekje in mijn hart. Ik wens je de leukste en grootste 5e verjaardag ooit!

Ontdek hieronder meer verjaardagswensen 5 jaar om te feliciteren.

Meer teksten voor een 5 jarige:

 • Het hondje op deze kaart
  is zo vrolijk omdat jij verjaart
  hij blaft en luistert
  springt en fluistert
  en wenst je met een vrolijke lach
  een hele fijne 5e verjaardag!
 • Hopelijk krijg je veel kadootjes
  en is alles mooi versierd.
  En is iedereen heel blij vandaag,
  omdat jij je verjaardag viert!

Onderstaande kaartjes zijn erg leuk om te voorzien van mooie verjaardagswensen 5 jaar.

5 jaar verjaardagskaarten:

5 jaar kaart
(www.Greetz.nl)
Verjaardagskaart 5 jaar
(Bron: Greetz.nl)
Kaart 5 jaar
(Greetz.nl)
Verjaardagskaart
(Bron: Greetz.nl)
Verjaardagskaart
(Bron: www.Greetz.nl)

Bekijk hieronder meer verjaardagswensen 5 jaar in de vorm van gedichten.

Verjaardagsgedichten 5 jaar

 1. Hiep, hiep, hoera! Vijf kaarsjes op de taart, Voor onze kleine avonturier, die zo snel opgroeit en staart. Met lachjes zo zoet en oogjes vol pret, Vieren we vandaag de dag dat jij de wereld beter ziet.
 2. In een wereld van knuffels en kleuren zo fel, Ben jij vijf jaar oud, oh wat een prachtig stel. Met bloemen van vreugde en confetti van geluk, Laten we dansen en zingen, oh wat een druk!
 3. Vijf kaarsjes, als vuurtorens van licht, Voor onze kleine spruit, zo puur en zo verplicht. Met een hart vol dromen en voetjes vol zand, Vieren we vandaag jou, onze schat zo grand.
 4. Op de taart van het leven, vijf kaarsjes in de wind, Voor jou, mijn kleine held, die altijd overwint. Met knuffels en kusjes, en een lach vol plezier, Gelukkige verjaardag, mijn lieve dier.
 5. Vijf jaar geleden begon jouw avontuur, Een reis vol lachen, spelen en avontuur. Met kleuren zo helder en een glimlach zo groot, Vieren we vandaag, jouw dag, helemaal rood.
 6. Taart met kaarsjes en cadeautjes vol pracht, Voor onze kleine schat, die de wereld verfracht. Met vijf kaarsjes op de taart en een wens in de lucht, Gelukkige verjaardag, mijn kleine vrucht.
 7. Vijf kaarsjes op de cake, oh wat een feest, Voor onze kleine ontdekkingsreiziger, die nooit verveest. Met avonturen in de tuin en dromen in de lucht, Laten we vandaag jouw verjaardag vieren, met een glimlach op zucht.
 8. In jouw wereld van sprookjes en fantasie, Ben jij de koning, de held, oh zo blij. Met vijf kaarsjes, als fonkelende sterren zo fel, Gelukkige verjaardag, mijn kleine rebel.
 9. Vijf jaar oud, zo wijs en zo fijn, Voor onze kleine engel, een stralende schijn. Met bloemen van liefde en ballonnen in de lucht, Vieren we vandaag, jouw verjaardag, oh zo tucht.
 10. Taart met slagroom, en kaarsjes op een rij, Voor onze kleine schat, de zon in ons getij. Met vijf kaarsjes op de taart, als lichtpuntjes in de nacht, Gelukkige verjaardag, mijn lieve pracht.
 11. Vijf kaarsjes, als vuurvliegjes in de nacht, Voor onze kleine ontdekker, zo dapper en zo zacht. Met knuffels en kusjes, en een lied zo zoet, Vieren we vandaag, jouw dag vol zoete groet.
 12. In de wereld van spelen en bouwen, Ben jij vijf jaar oud, en dat willen we aanschouwen. Met vijf kaarsjes op de taart, een wens in de lucht, Gelukkige verjaardag, mijn kleine vrucht.
 13. Vijf jaar geleden, een ster werd geboren, Onze kleine held, met hartjes volkomen. Met vijf kaarsjes, als fonkelende lichtjes, Vieren we vandaag jouw stralende gezichtjes.
 14. Op deze dag, vol plezier en zoet, Vijf kaarsjes, voor onze kleine zoet. Met taart en cadeautjes, en een lach zo fijn, Gelukkige verjaardag, mijn lieve kleine schijn.
 15. Vijf kaarsjes op de taart, vijf jaar oud, Onze kleine ontdekker, zo wijs en zo stout. Met ballonnen en slingers, en een lied zo blij, Vieren we vandaag, jouw dag vol magie.
 16. In de wereld van dromen en fantasie, Ben jij vijf jaar oud, oh wat een symfonie. Met vijf kaarsjes, als muziek in de lucht, Gelukkige verjaardag, mijn kleine vrucht.
 17. Vijf kaarsjes op de taart, als sterren zo fel, Voor onze kleine avonturier, onze prachtige rebel. Met lachjes en knuffels, en een dans vol pracht, Vieren we vandaag, jouw verjaardag met zoveel kracht.
 18. Taart met kaarsjes, cadeautjes in de hand, Voor onze kleine held, die de wereld omarmt en verband. Met vijf kaarsjes op de taart, als licht in de nacht, Gelukkige verjaardag, mijn kleine pracht.
 19. Vijf jaar geleden, een bundel van vreugd, Onze kleine schat, met een hart vol deugd. Met vijf kaarsjes, als een regenboog in de lucht, Vieren we vandaag, jouw verjaardag zo zucht.
 20. In de tuin van het leven, bloei je als een roos, Vijf kaarsjes op de taart, oh wat een feestgroet. Met knuffels en kusjes, en een lach zo puur, Gelukkige verjaardag, mijn kleine avontuur.
 21. Vijf kaarsjes, als dansende vlammen zo snel, Voor onze kleine dromer, onze zonneschijn en onze bel. Met vijf jaar oud, oh wat een pracht, Vieren we vandaag, jouw dag vol kracht.
 22. Op deze dag, waarop je straalt als de zon, Vijf kaarsjes op de taart, een verjaardag begonnen. Met bloemen van liefde en een wens in de lucht, Gelukkige verjaardag, mijn kleine vrucht.

Voor welke tekst (5 jaar verjaardagswens) ben jij gegaan en heb je gekozen voor een leuk kaartje? Wij zijn benieuwd. Heb je overigens een vraag, wil je een opmerking plaatsen of een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder. Ook stellen wij het delen op prijs van deze pagina.