Verjaardagswensen 85 jaar

Mag jouw opa, buurvrouw, kennis of goede vriend(in) binnenkort 85 kaarsjes uitblazen? Dat moet flink gevierd worden! Het is de perfecte dag om een mooie verjaardagswens uit te spreken of op te schrijven. Weet je niet goed hoe je iemand moet feliciteren die deze uitzonderlijke leeftijd mag bereiken? Lees dan gauw verder, in dit artikel vind je genoeg inspiratie voor waardevolle verjaardagswensen 85 jaar.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaarten voor een 85 jarige:


Verjaardagskaarten 85 jaar


* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn de verjaardagskaarten voor een 85 jarige te vinden, zoals:

 • Vrolijke, bijzondere en humoristische

 • Met tekst en/of foto

 • Verschillende afmetingen van de verjaardagskaarten

 • Kaarten van verschillende prijzen

Bekijk hier de verjaardagswensen bij Greetz >>


 

Verjaardagswensen en tips voor een 85 jarige

Een goede gezondheid

Verjaardagswensen 85 jaar
(Bron: Greetz.nl)

Met een hoge leeftijd, komen helaas ook vaak vervelende kwalen. Wanneer iemand 85 jaar mag worden, is de mooiste verjaardagswens natuurlijk een goede gezondheid voor het komende jaar. Een mooi voorbeeld van een verjaardagswens voor iemand van 85 luidt al volgt: “Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere leeftijd! Ik wens je het komende jaar voorspoed en een goede gezondheid toe!”.

Op naar de 100!
Wanneer je 85 jaar oud wordt, komt de 100 jaar in zicht. Wat wens je iemand nu liever toe dan de 100 jaar bereiken? Feliciteer hem of haar op een feestelijke wijze door: “85 jaar? Op naar de 100!.”. Bekijk hieronder meer verjaardagswensen 85 jaar voor de man en vrouw om te feliciteren.

Hoeveel kaarsjes precies?
Natuurlijk kun je ook een flinke dosis humor gebruiken om iemand te feliciteren met deze bijzondere leeftijd. Je kunt een zak voor kaarsjes meenemen en alle 85 op de taart proberen te zetten. Lukt dit niet? Feliciteer hem of haar dan met: “Zullen we maar stoppen met de kaarsjes tellen en ons focussen op de zegeningen?”.

Wijsheden
Hoe ouder je wordt, des te wijzer toch? Wellicht heb je bijzondere levenslessen geleerd van de jarige. Zijn of haar verjaardag is dan een mooi moment om een woord van dankbaarheid te uitten. Bedank de jarige voor de bijzondere lessen die je hebt geleerd en voor de wijze woorden.

85 jaar mogen worden. Dat is een bijzondere verjaardag. Laat je kans niet liggen en feliciteer de jarige met een prachtige verjaardagswens. Wat wens je hem of haar toe? Een mooie verjaardag en veel gezondheid in het volgende jaar? Ook mag natuurlijk humor niet ontbreken op deze leeftijd. Schrijf of spreek een mooie verjaardagswens uit om de 85e verjaardag extra bijzonder te maken.

Hieronder kan je enkele leuke verjaardagswensen 85 jaar vinden.

Teksten voor een 85 jarige:

 • Verlies niet de moet, ook na je 85 is het leven goed
 • Dat dit jaar helemaal jouw jaar mag worden!
 • Nog altijd jong, maar dan vol herinneringen
 • Je bent nu 85 jaar. Een leeftijd die ook wel ‘gezegend. ” Wij feliciteren u en wensen u ook veel plezier in het leven, de gezondheid en sterke botten!
 • Na 85 jaar, we zijn ons ervan bewust dat de jonge jaren ooit waren. Maar ongeacht wat de toekomst kan houden, genieten van elke weit’ren dag. Wees blij, grappig en vrolijk, dan is het leven gaat op voor een lange tijd. Daarom zijn we nu hier met u vieren. Gefeliciteerd, een goede gezondheid, geluk en Gods zegen.

Verjaardagskaarten voorbeelden:

Verjaardagskaart
(Bron: Greetz.nl)
Kaart 85 jaar
(Greetz.nl)
Verjaardagskaart
(www.Greetz.nl)
Verjaardagskaarten 85 jaar
(Bron: Greetz.nl)

Ontdek hieronder meer verjaardagswensen 85 jaar in de vorm van gedichten voor mannen en vrouwen.

 1. Vijfentachtig kaarsjes op de taart, als een stralende zon, Voor onze wijze jubilaris, die het leven heeft gewonnen. Met jaren van avonturen, als een boek vol pracht, Gelukkige verjaardag, voor jou, die het leven met liefde bevracht.
 2. Vijfentachtig lentes jong, als een tuin in bloei, Met ervaring en levenswijsheid, als een schat in de gooi. Voor onze held, die de tijd heeft getrotseerd, Gelukkige verjaardag, voor jou, die altijd hebt gedomineerd.
 3. Vijfentachtig kaarsen, als een fonkelende sterrennacht, Voor onze stralende ster, waarvan het licht altijd lacht. Met jaren van liefde, als een warme omhelzing, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenskoning(in).
 4. In het boek van het leven, vijfentachtig bladzijden vol pracht, Voor onze jubilaris, die het pad van het leven heeft verzacht. Met elke pagina, met elke schrijf, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensbrief.
 5. Vijfentachtig kaarsen, als een vuurwerk in de nacht, Voor onze ster, die altijd lacht. Met elke vonk, met elke straal, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenskraal.
 6. Vijfentachtig jaren, als een kleurrijk mozaïek, Met stukjes vreugde en herinneringen uniek. Voor onze held, onze rots in de branding, Gelukkige verjaardag, voor jouw jubelzang.
 7. Vijfentachtig kaarsen, als een wijn zo fijn, Rijpend met de tijd, als een zon in schijn. Met elke druif, met elke rij, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensmelodie.
 8. Vijfentachtig kaarsen, als een vuurwerk in de nacht, Voor onze ster, die altijd lacht. Met elke vonk, met elke straal, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenskraal.
 9. In het theater van het leven, vijfentachtig jaar op de planken, Als een schitterende zonnestraal in de knol, zonder klanken. Met een lach die straalt als een zilveren lint, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze held(in) en vrind.
 10. Vijfentachtig kaarsen, als vuurwerk in de nacht, Voor onze ster, die altijd lacht. Met elke vonk, met elke straal, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenskraal.
 11. Vijfentachtig jaren jong, als een vintage wijn, Rijpend met de tijd, als een zon in het schijn. Met elke druif, met elke rij, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensmelodie.
 12. Vijfentachtig kaarsen, als een vuurwerk in de nacht, Voor onze ster, die altijd lacht. Met elke vonk, met elke straal, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenskraal.
 13. In het album van het leven, vijfentachtig bladzijden vol pracht, Voor onze jubilaris, die het pad van het leven heeft verzacht. Met elke pagina, met elke schrijf, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensbrief.
 14. Vijfentachtig jaren, als een kleurrijk mozaïek, Met stukjes vreugde en herinneringen uniek. Voor onze held, onze rots in de branding, Gelukkige verjaardag, voor jouw jubelzang.
 15. In het theater van het leven, vijfentachtig jaar op de planken, Als een schitterende zonnestraal in de knol, zonder klanken. Met een lach die straalt als een zilveren lint, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze held(in) en vrind.
 16. Vijfentachtig kaarsen, als vuurwerk in de nacht, Voor onze ster, die altijd lacht. Met elke vonk, met elke straal, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenskraal.
 17. Vijfentachtig jaren jong, als een vintage wijn, Rijpend met de tijd, als een zon in het schijn. Met elke druif, met elke rij, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensmelodie.
 18. Vijfentachtig kaarsen, als een vuurwerk in de nacht, Voor onze ster, die altijd lacht. Met elke vonk, met elke straal, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levenskraal.
 19. In het album van het leven, vijfentachtig bladzijden vol pracht, Voor onze jubilaris, die het pad van het leven heeft verzacht. Met elke pagina, met elke schrijf, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze levensbrief.
 20. Vijfentachtig jaren, als een kleurrijk mozaïek, Met stukjes vreugde en herinneringen uniek. Voor onze held, onze rots in de branding, Gelukkige verjaardag, voor jouw jubelzang.
 21. In het theater van het leven, vijfentachtig jaar op de planken, Als een schitterende zonnestraal in de knol, zonder klanken. Met een lach die straalt als een zilveren lint, Gelukkige verjaardag, voor jou, onze held(in) en vrind.