Verjaardagswensen papa / vader

Is jouw vader bijna jarig? Verras hem dan met een originele verjaardagswens. Het kan soms best lastig zijn om de juiste woorden te vinden om jouw vader te feliciteren. Je kunt dan best wel wat hulp gebruiken om jouw persoonlijke waardering beter te kunnen uiten in de vorm van een verjaardagswens. In dit artikel lees je meer inspiratie en tips voor het creëren van de beste verjaardagswensen papa / vader.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaarten:


Verjaardagskaarten papa / vader


* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn de verjaardagskaarten voor een papa / vader te vinden, zoals:

 • Vrolijke, bijzondere en humoristische

 • Met tekst en/of foto

 • Verschillende afmetingen van de verjaardagskaarten

 • Kaarten van verschillende prijzen

Bekijk hier de verjaardagswensen bij Greetz >>


 

Tips en leuke verjaardagswensen voor je papa / vader

Woorden van dankbaarheid

Verjaardagswensen papa
(Bron: Greetz.nl)

Hoe ouder je wordt, des te meer je gaat inzien hoeveel jouw vader voor je doet of heeft gedaan. Wellicht benadruk je niet vaak genoeg hoe dankbaar je bent voor al zijn hulp. Zijn verjaardag is dan bij uitstek een perfecte mogelijkheid om woorden van dankbaarheid te uitten. Creëer een unieke verjaardagswens waarbij je hem feliciteert en bedankt voor alle moeite en tijd die hij in jou investeert.

Voorspoed
Wens jij jouw vader voorspoed en geluk? Daar kun je een prachtige verjaardagswens van maken. Is jouw vader door een moeilijke periode gegaan en kan hij wel een oppepper gebruiken? Schrijf dan een krachtige verjaardagswens waarbij jij hem voorspoed en geluk wenst. Dit kan op de volgende wijze: “Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dat dit jaar een jaar vol geluk, liefde en voorspoed mag wezen!”.

Humor

Verjaardagskaart papa
(Bron: Greetz.nl)

Vaders en humor, dat gaat altijd goed samen. Houd jouw vader van flauwe humor? Hoe leuk is het dan om een flauwe woordgrap te gebruiken voor de verjaardagswens. Dit kan hij zeker waarderen. Er zijn genoeg flauwe grappen omtrent verjaardagen. Wat dacht je bijvoorbeeld van: “Stop met het tellen van de jaren en start met het tellen van je zegeningen!”.

Jouw vader feliciteer je natuurlijk het beste met een goede verjaardagswens. Zijn verjaardag is het moment om woorden van dankbaarheid te uiten, voorspoed te wensen of natuurlijk om lekker de draak te steken met jouw pa!

Verjaardagsteksten voor je papa:

 • Je verjaardag dat is vandaag.
  Hoe gaan we het vieren? Dat is de vraag.
  Eigenlijk hoef ik er niet over na te denken:
  een dikke zoen zal ik je schenken!
 • Hieperdepiep en veel hoera!
  Vandaag is jarig mijn vader!
  Met taart en slingers, muziek en dans,
  grijp ik als eerste nu de kans
  om te roepen: Nog vele jaren!
 • Wanneer ieder kind op aarde
  een vader zoals jij zou kunnen hebben,
  dan zou de wereld voor iedereen een betere plek zijn.
  Gefeliciteerd pap!

Enkele verjaardagskaarten voor papa’s:

Verjaardagskaart vader
(Greetz.nl)
Verjaardagswens papa
(Bron: Greetz.nl)

Ontdek hieronder de leukste verjaardagswensen papa / vader in de vorm van gedichten.

Verjaardagsgedichten papa / vader

 1. Lieve papa, vandaag is jouw dag, Met een lach op je gezicht, een verjaardag die lacht. Een jaar erbij, vol herinneringen en pret, Proost op jou, papa, de beste die je maar net.
 2. Op deze dag vol zonneschijn, Wil ik jou, papa, de wereld schenken als de jouwe. Met elke verjaardag wordt onze band sterker, Jij bent mijn held, mijn gids, mijn liefdevolle vader.
 3. Papa, vandaag vieren we jouw levensreis, Met herinneringen, gelach en liefde als bewijs. Een man met wijsheid, kracht en tederheid, Jouw verjaardag vieren we in gezelligheid.
 4. In de tuin van het leven, ben jij mijn roos, Jij brengt kleur, liefde, alles in overvloed en keus. Vandaag is jouw dag, vol met geluk en plezier, Lieve papa, ik vier jou met liefde, keer op keer.
 5. Met elke verjaardag krijg je meer ervaring, Maar jij, papa, wordt alleen maar charmanter. Een man met een hart vol liefde en kracht, Jouw verjaardag is speciaal, vol warmte en pracht.
 6. Papa, je bent als een vuurtoren in de storm, Begeleidt me door het leven, houdt me warm. Op jouw verjaardag wens ik je vreugde en geluk, Want jij verdient alles, meer dan een flinke pluk.
 7. In de dans van het leven, ben jij mijn melodie, Jouw verjaardag viert de harmonie van onze symfonie. Met elke kaars op de taart een verhaal, Een hoofdstuk van liefde, geschreven in ons verhaal.
 8. Lieve papa, je bent als een zonnestraal, Verlicht mijn wereld in elk verhaal. Vandaag vieren we jou, een man zo wijs, Met een glimlach op je gezicht, vol levensreis.
 9. Jouw liefde is als een eindeloze stroom, Op jouw verjaardag vieren we, in ons gezamenlijk droom. Een vader zo geweldig, vol trots en kracht, Jouw dag is speciaal, vol liefde en pracht.
 10. Papa, op deze dag van jouw geboorte, Vieren we jou, met liefde als onze forte. Elk jaar groeit onze band sterker en fijner, Gelukkige verjaardag, mijn held, mijn schat, mijn papa-minner.
 11. In het boek van mijn leven, ben jij het hoofdstuk, Jouw verjaardag vieren we, met een gelukzalig geluk. Een vader zo liefdevol, wijs en puur, Jouw verjaardag vieren we met een toost op avontuur.
 12. Papa, vandaag is jouw speciale dag, Met cadeautjes, lachen en een verjaardagstaart zo zag. Een man zo sterk, liefdevol en wijs, Jouw verjaardag is een viering, vol blijdschap en prijs.

Hopelijk geven deze voorbeeldzinnen je inspiratie voor het schrijven van een hartverwarmend verjaardagsgedicht voor jouw vader.