Verjaardagswensen 18 jaar

De 18e verjaardag is een bijzondere mijlpaal. Word jouw zoon, dochter, neef, nichtje, buurjongen of collega binnenkort 18 jaar? Zorg dan dat je zijn of haar verjaardag extra bijzonder maakt met een unieke verjaardagswens. De 18e verjaardag is een bijzonder moment om bij stil te staan. Het kan soms lastig zijn om de juiste woorden te vinden om hem of haar te feliciteren. Wij hebben gelukkig genoeg inspiratie voor jou. Lees gauw verder voor de leukste en meest originele verjaardagswensen voor een 18e verjaardag.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaarten:


Verjaardagskaarten 18 jaar


* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn prachtige verjaardagskaarten voor een 18 jarige te vinden, zoals:

 • Vrolijke kaarten

 • Met tekst en/of foto

 • Verschillende afmetingen van de verjaardagskaarten

 • Kaarten van verschillende prijzen

Bekijk hier de verjaardagswensen bij Greetz >>


 

Verjaardagswensen 18 jaar en leuke tips

Daar drinken we op!
18 jaar worden, betekent ook dat er gedronken mag worden. Vanaf je 18e mag je legaal drinken en het is de perfecte manier om iemand mee te feliciteren. Schrijf een leuke verjaardagswens zoals: “Jouw 18e verjaardag, daar drinken we op! Samen met jou!”. Een grappige verjaardagswens is perfect voor de 18e verjaardag.

Nu ben je echt volwassen

Verjaardagswensen 18 jaar
(Bron: Greetz.nl)

Vanaf je 18e gaan er veel zaken veranderen. Je bent grotendeels verantwoordelijk voor jezelf en begint nu echt een volwassen leven te leiden. Je kunt de 18-jarige daarom een hart onder de riem steken met: “Hoera! Je bent 18 jaar. Je bent nu echt volwassen, gefeliciteerd met jouw extra verantwoordelijkheden!”. Je kunt lekker de draak steken met een 18-jarige over hoe het echte leven als volwassene is.

Voor mij blijf je altijd klein
Hoe leuk het ook is dat jouw zoon, dochter, broer, zus, neef of nicht nu 18 jaar is geworden. Het kan toch lastig blijven om hem of haar te zien als een echte volwassene. Je kunt deze verjaardag daarom ook aangrijpen met de volgende verjaardagswens. “Hoera, je bent al 18 jaar! Hoe groter en ouder je ook wordt, voor mij blijf je altijd mijn kleine meid/zus/broer. Weet dat je altijd bij mij terecht kunt en dat ik er altijd voor je zal zijn!”.

De 18e verjaardag is een echte mijlpaal. Laat deze bijzonder verjaardag niet zomaar voorbij gaan zonder een persoonlijke verjaardagswens uit te spreken of op te schrijven. Op deze manier wordt de 18e verjaardag extra bijzonder en speciaal!

Hieronder enkele leuke voorbeelden.

18 jaar teksten:

 • 18 worden is een bijzondere dag
  waarop alles kan en alles mag
  Ze komen huis en tuin versieren
  om de jarige te plezieren
  Dan mag je volop dromen
  dat al je wensen uit zullen komen
  In gedachten zijn we erbij
  Een fijne dag en wees heel gelukkig en blij
 • 18 worden is een bijzondere dag,
  waarop alles mag!
  Dan mag je volop dromen,
  dat al je wensen uit zullen komen!
 • Geniet! Je bent maar 1 jaar lang 18
 • Eindelijk ben je 18 jaar, krijg je een kaartje
 • Eindelijk achttien. Nu alleen nog volwassen worden
 • Nu ben je wel 18 maar absoluut niet teveel drinken

Hieronder vind je enkele leuke kaarten om hem of haar te feliciteren.

Verjaardagskaarten voor een 18 jarige:

Verjaardagswens 18 jaar
(Bron: Greetz.nl)
Verjaardagskaart 18 jaar
(Greetz.nl)
18 jaar gefeliciteerd
(Bron: Greetz.nl)

Verjaardagsgedichten 18 jaar

 1. Hiep hiep hoera, de 18 is daar, Een mijlpaal in ’t leven, klaar is klaar. Van tiener naar volwassene in een dag, Dans, lach en vier, want je bent het waard.
 2. Achttien kaarsen op je taart, Een nieuwe fase in gestart. Vanaf nu volwassen en vrij, Geniet van elke nieuwe dag, blij!
 3. In de wereld van achttien jaar, Ontdek je liefde, vreugde en gevaar. Maar wees gerust, wees niet bezwaard, Je hebt alles om te slagen, zeker en klaar.
 4. Gefeliciteerd met 18 jaar, Een leeftijd vol plezier, echt waar. Dromen volgen, doelen najagen, Laat niets je in de weg staan.
 5. 18 kaarsen, 18 wensen, Een toekomst vol avonturen en grenzen. Je bent volwassen, klaar om te vliegen, Dus strek je vleugels uit en ga genieten.
 6. Op je 18e, een nieuwe fase begint, Vol kansen, mogelijkheden, waar je ook hint. Dus grijp ze vast, die kansen groot, En maak van je toekomst iets moois, enig en rood.
 7. Adieu tienertijd, welkom volwassenheid, Een levenshoofdstuk vol eigenheid. 18 jaar, de wereld is nu van jou, Maak er iets moois van, dat is mijn trouw.
 8. Achttien jaar, een getal zo rond, Vol levenslust, vreugde en gezond. Dans door het leven, lach met plezier, Want achttien is fantastisch, zeker hier.
 9. Tachtig kaarsen, zo veel als je wilt, Maar vandaag slechts achttien, dat is wat telt. Laat de wereld zien wat je in je hebt, Want met 18 jaar ben je het die het beleeft.
 10. Een tiener geen langer, volwassen nu, Met 18 jaar, vol levensvuur en zwierig snufje. Geniet van elk moment, groot of klein, Want 18 is speciaal, dat moet wel zijn.
 11. Verjaardagen zijn als foto’s in een boek, En nu begint een nieuw hoofdstuk, kijk! Achttien jaren van groei en kracht, Dus blader door, met trots en pracht.
 12. 18 kaarsen op je verjaardagstaart, De wereld ligt aan je voeten, zo onvervaard. Dromen najagen, doelen omarmen, Want met 18 jaar, kun je de wereld verwarmen.
 13. Van tienertijd naar volwassenheid, Een reis vol levenswijsheid. Je hebt de sleutel in je hand, Op naar een toekomst zo uitgestrekt als het strand.
 14. Felicitaties, bloemen en taart, Voor de 18-jarige die straalt als de zon op zijn staart. Het leven wacht, vol avontuur, Dus dans door de dagen, uur na uur.
 15. 18 kaarsen, 18 stralen, Een leven dat begint, vol verhalen. Je bent jong, vol energie en kracht, Dus omarm deze 18, want het is prachtig bedacht.