Verjaardagswensen 40 jaar

Vele mensen zijn van mening dat je leven pas echt begint wanneer je 40 jaar oud bent. Op dat moment maak je pas echt carrière en neemt het leven een hele andere wending. Op het moment dat iemand 40 jaar oud wordt, is het tijd voor een groot feest om deze wending in het leven te vieren. Belangrijk hierin is niet alleen de cadeautjes maar ook de wensen. Omdat iemand een heel ander leven gaat leiden is het belangrijk dat je goed nadenkt over de wensen. Je kunt dit jaar zeker niet aankomen met de standaardwensen die je op de willekeurige kaarten in de winkel tegenkomt. Je moet nu op zoek gaan naar originele ideeën. Waar kun je dan beter terecht dan in je eigen fantasie? Laat je eigen creativiteit de vrije loop en verzin je eigen verjaardagswensen 40 jaar.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaarten voor een 40 jarige:


Verjaardagskaarten 40 jaar


* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn prachtige verjaardagskaarten voor een 40 jarige te vinden, zoals:

 • Vrolijke kaarten

 • Met tekst en/of foto

 • Verschillende afmetingen van de verjaardagskaarten

 • Kaarten van verschillende prijzen

Bekijk hier de verjaardagswensen bij Greetz >>


 

Verjaardagswensen 40 jaar op een originele manier

Verjaardagswensen 40 jaar
(Bron: Greetz.nl)

Het verzinnen van een toepasselijke verjaardagswens begint bij het inbeelden van de persoon. Is het een grappig persoon of juist een heel serieus persoon? Bedenk wat je deze persoon wilt meegeven. Er is nu geen standaard en je hoeft je ook niet te houden aan al die teksten die je tegenkomt op kaarten. Je hebt alleen een goede inspiratiebron nodig zodat het makkelijker is om een eigen verjaardagswens te bedenken. Neem de personage in gedachten en begin met het verzinnen van je eigen verjaardagswens. Denk aan wensen zoals:

 • Je ziet er nog goed uit met je 40 jaar! Gefeliciteerd met je verjaardag!
 • Een fijne dag gewenst deze 40e verjaardag! Geniet ervan, en vergeet niet dat je er echt nog jong uitziet!
 • Maak er een onvergetelijke verjaardag van! Vanaf nu begint pas het echte leven!

Door een eigen verjaardagswens te verzinnen geef je de jarie het gevoel dat hij of zij echt iets voor je betekent. Je hebt namelijk aandacht besteed aan de verjaardagswens en dat is veel meer waard dan allerlei dure cadeautjes. Schrijf je verjaardagswens op een mooi kaartje of leg het vast op een leuk object zoals een shirt of een mok. Bekijk hieronder meer leuke verjaardagswensen 40 jaar.

Leuke 40 jaar teksten (spreuken):

 • Je bent wel 40 jaar oud, maar dat is waarschijnlijk niet je leeftijd.
 • 40 is de ouderdom van de jeugd, 50 is de jeugd van de ouderdom.
 • Ga best niet gaan joggen vooraleer je 40 kaarsjes moet uitblazen.
 • Het leven begint op 40, maar dat doen reuma, slechter zicht, spierpijn en een verhaal drie of vier keer vertellen ook.
 • Je bent geen 40, maar pas 18 met 22 jaar ervaring.

Hieronder kan je nog enkele leuke kaartjes vinden voor deze leeftijd, en nog meer verjaardagswensen 40 jaar om te feliciteren.

Voorbeelden van verjaardagskaarten voor een 40 jarige:

Verjaardagskaart 40 jaar
(Greetz.nl)
40 jaar kaart
(Greetz.nl)
Verjaardagskaartje 40 jaar
(Bron: www.Greetz.nl)
Gefeliciteerd 40 jaar kaart
(Bron: Greetz.nl)
Verjaardagswens 40 jaar
(Bron: www.Greetz.nl)
40 jaar verjaardagswensen
(Bron: Greetz)

Ontdek hieronder meer verjaardagswensen 40 jaar in de vorm van gedichten voor op een kaartje.

Verjaardagsgedichten 40 jaar voor man en vrouw

 1. Veertig kaarsjes op de taart, een moment apart, Een mijlpaal bereikt, een nieuw levenshoofdstuk gestart. In het schijnsel van kaarslicht, straal je zo fel, Veertig jaar jong, en nog steeds even snel.
 2. Op deze dag, vier ik met jou mee, Veertig jaar oud, en zie je stralen, o wee! Je bent als wijn, rijpend met de tijd, Proost op jou, in je veertigste levensbreed.
 3. Vier decennia vol ervaring en kracht, Veertig kaarsjes, op deze prachtige nacht. Je bent als een vintage wijn, zo verfijnd, Op jouw veertigste verjaardag, wordt geluk geheind.
 4. In het spel van het leven, een nieuwe ronde, Veertig kaarsjes, verspreiden vreugde in elke stonde. Met de jaren kom je als wijn tot bloei, Gelukkige verjaardag, je bent een waardevolle prooi.
 5. Veertig jaren achter de rug, als een boek, Elke pagina vertelt, elk moment blijft in mijn zoek. Met veertig kaarsjes, een vurige gloed, Vier dit jubileum, met liefde, gezondheid, en overvloed.
 6. Vandaag is het jouw dag, een dag vol pracht, Veertig kaarsjes, in het maanlicht zacht. Je bent als een zon die straalt, ook op regenachtige dagen, Gelukkige veertigste, laten we samen dansen en behagen.
 7. Veertig jaar jong, met een ziel vol vuur, Je straalt als de zon, elke dag, elk uur. Op deze dag van vreugde, van lach en traan, Veertig kaarsjes, als een gloedvolle laan.
 8. Met veertig kaarsjes, wordt het feest ontketend, Je hebt zoveel bereikt, nooit bent uitgeblust of gestremd. Veertig jaar jong, in het hart van het leven, Proost op jou, op een nieuw decennium verheven.
 9. Veertig jaar op de teller, als een symfonie, Met elke noot, elke ervaring, als een melodie. Je bent als een vintage wijn, rijk en vol, Gelukkige verjaardag, proost op jouw veertigste dol.
 10. Op deze dag, gevuld met zonnestralen, Veertig kaarsjes, als fonkelende kralen. Je bent als een ster, helder aan de hemelboog, Veertig jaar jong, als een levenslange toog.
 11. Vier decennia, een schat aan herinneringen, Veertig kaarsjes, als flikkerende vingeringen. Je bent als een kunstwerk, een meesterwerk op zich, Gelukkige veertigste, vier het leven rijk.
 12. Veertig jaar, als een kleurrijk mozaïek, Elk stukje vertelt een verhaal, uniek. Met veertig kaarsjes, een vlam van kracht, Gelukkige verjaardag, waar liefde en vreugde wordt gebracht.
 13. Je bent als een vintage wijn, rijpend met de tijd, Veertig kaarsjes, op deze speciale tijd. Met elke levensadem, met elke stap, Gelukkige verjaardag, op dit jubelklap.
 14. Veertig jaar jong, maar o zo wijs, Je straalt als de zon, in de helderste grijs. Met veertig kaarsjes, in het kaarslicht schijn, Gelukkige verjaardag, op deze mijlpaal zo fijn.
 15. Je levensreis, veertig jaar en nog meer, Als een avontuur, als een zee, als een sfeer. Met veertig kaarsjes, als fakkels van hoop, Gelukkige verjaardag, op deze levensloop.
 16. Veertig kaarsjes, als vuurtorens in de nacht, Je hebt het licht verspreid, met alle pracht. Op deze dag, waarop je straalt als nooit tevoren, Gelukkige veertigste, op het pad uitverkoren.
 17. In het boek van het leven, een nieuw hoofdstuk begint, Veertig kaarsjes, als vreugdevolle hint. Je bent als een fonkelende ster, hoog aan de hemel, Gelukkige verjaardag, op deze jubelbremel.
 18. Veertig jaren, een schat vol verhalen, Met veertig kaarsjes, vieren we op jouw stralen. Je bent als een symfonie, als een melodie zo fijn, Gelukkige veertigste, op dit levensfestijn.
 19. Vier decennia, als een reis door de tijd, Met veertig kaarsjes, wordt de vlam nooit uitgesleurd. Je bent als een kunstwerk, een meesterwerk vol pracht, Gelukkige verjaardag, op deze feestnacht.
 20. Veertig jaar jong, als een bloem in bloei, Met veertig kaarsjes, als een stralende plooi. Je bent als een wijn, zoet en fijn, Gelukkige verjaardag, laat het leven een dans zijn.
 21. In het mozaïek van het leven, veertig kleurrijke jaar, Met veertig kaarsjes, als een vreugdevuur klaar. Je bent als een ster, die aan de hemel prijkt, Gelukkige verjaardag, waar liefde en geluk bezwijkt.
 22. Veertig jaren, een avontuur vol pracht, Met veertig kaarsjes, als een heldere nacht. Je bent als een zon, die nooit ondergaat, Gelukkige veertigste, waar liefde nooit verlaat.

Voor welke 40 jaar verjaardagswens, tekst of spreuk ben je gegaan? Heb je gekozen voor een kaartje? We zijn benieuwd! Heb je overigens een vraag, wil je iets corrigeren op deze pagina of een opmerking plaatsen? Reageer dan hieronder. Het delen van het artikel stellen wij erg op prijs, zo kunnen we het artikel beter en uitgebreider gaan maken.