Verjaardagswensen 3 jaar

Voor een 3-jarige gaat er een hele wereld open. De kleine avonturen staan voor de deur en een eigen willetje wordt gevormd. Bij het vieren van de verjaardag van het 3-jarige kind, mag er dan ook wat meer worden uitgepakt dan de verjaardagen ervoor. Zo kan er meer bezoek langskomen, moet er beter worden gezocht naar cadeautjes en is er een verjaardagswens gewenst. Bekijk hieronder de verjaardagswensen 3 jaar voor op een kaartje.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaarten voor een 3 jarige:


Verjaardagskaarten 3 jaar


* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz


Op de website van Greetz zijn prachtige verjaardagskaarten voor een 3 jarige te vinden, zoals:

 • Vrolijke kaarten

 • Met tekst en/of foto

 • Verschillende afmetingen van de verjaardagskaarten

 • Kaarten van verschillende prijzen

Bekijk hier de verjaardagswensen bij Greetz >>


 

Originele verjaardagswensen voor een 3 jarige bedenken

Verjaardagswensen 3 jaar
(Bron: Greetz.nl)

Een verjaardagswens bedenken is iets waar de meeste mensen nogal wat moeite hebben. Zij komen vaak niet verder dan Gefeliciteerd of Happy Birthday. Het gaat er juist om wat je daarna zegt. Bedenk wat voor persoon de jarige is. Wat vindt hij of zij leuk? En op welke manier wil je hem of haar een fijne verjaardag wensen? Dit doe je door goed na te denken over een persoonlijke verjaardagswens. Daarnaast bedenk je hoe je deze wilt geven aan de jarige. Gebruik een inspiratiebron waar je ideeën kunt opdoen over de verjaardagswensen. Vergeet alleen niet om de teksten aan te passen zodat ze gepersonaliseerd zijn. Denk aan teksten zoals:

 • Gefeliciteerd kleine man. Moge je opgroeien tot een goed persoon en net zo’n lachebekje blijven zoals je nu bent!
 • Gefeliciteerd met je verjaardag. Je ziet er vandaag uit als prinses. Geniet van je dagje!
 • Happy Birthday to the most beautiful person in the world! Geniet van deze mooie dag!

Lees hieronder verder over de verjaardagswensen 3 jaar.

Meer verjaardagsteksten:

 • Van harte gefeliciteerd met je 3e verjaardag. Dit kleine fietsje kun jij al goed gebruiken! Je leert elke dag weer een beetje meer.
 • Wanneer iemand jarig is, dan hang je slingers op en zing je een liedje.
  Lang zal je leven, lang zal je leven, Hoera, Hoera, Hoera.
  Dit jaar 3 keer hoera voor deze jarige meid.

Je kunt je wens opschrijven op een kaartje dat je in de winkel koopt. Maar het is misschien nog wel leuker om het vast te laten leggen op een object zoals speelgoed of een kledingstuk zodat er altijd een aandenken zal zijn aan deze mooie dag.

Voorbeeldkaart:

Verjaardagskaart 3 jaar
(Bron: Greetz.nl)

Ontdek hieronder meer verjaardagswensen 3 jaar in de vorm van gedichten.

Verjaardagsgedichten 3 jaar

 1. Liefste kleine schat van drie, Op deze dag vol vreugd en glee, Blazen we kaarsjes uit met jou, Want jij maakt het leven blij en blauw.

  Uitleg: In dit gedicht wordt de driejarige aangesproken als een “kleine schat” en wordt de vreugde van de verjaardag benadrukt. De kleuren “blij en blauw” worden gebruikt om een positieve sfeer te creëren.

 2. Drie kaarsjes op de taart, Je groeit zo snel, het is apart. Speelgoed en lachjes, volop plezier, Drie jaar ben je nu, keer op keer.

  Uitleg: Hier wordt de snelheid van de groei van het kind benadrukt met de zin “Je groeit zo snel, het is apart.” Er wordt ook verwezen naar speelgoed en lachjes om de vreugdevolle momenten van het derde levensjaar te markeren.

 3. Vandaag ben jij de koning, oh driejarige prins, Met een kroon van geluk, stralend als gouden mins. Cadeautjes, taart en vrienden om je heen, Gelukkige derde verjaardag, klein fenomeen!

  Uitleg: Dit gedicht gebruikt koninklijke beelden om de driejarige op zijn verjaardag te eren. De term “gouden mins” benadrukt de waarde van het kind.

 4. In de wereld van blokken en kleurrijke dromen, Ben jij, lieve driejarige, aan het groeien en stomen. Elke dag een avontuur, elke nacht een sprookje, Gelukkige verjaardag, kleine knuffelbeer, zachte en zachte!

  Uitleg: Hier wordt verwezen naar de speelwereld van een driejarige, met blokken en kleurrijke dromen. Het gebruik van “knuffelbeer” en “zachte en zachte” voegt een tedere en geruststellende toon toe.

 5. Drie kaarsjes dansen op de taart, Voor de driejarige die de wereld verfraait. Lachjes als zonnestralen, ondeugende pret, Gelukkige verjaardag, onze kleine poët!

  Uitleg: De vergelijking van de lachjes van de driejarige met zonnestralen voegt een speels en positief element toe. Het woord “poët” suggereert de creatieve en speelse aard van het kind.

 6. Hiep hiep hoera, de derde keer! Voor de jarige met een hartje zo teer. Ballonnen, slingers en een grote lach, Drie jaar oud, een geweldige dag!

  Uitleg: In dit gedicht wordt de nadruk gelegd op de festiviteiten met woorden als “hiep hiep hoera” en “ballonnen, slingers en een grote lach.” De tederheid van het hart van de jarige wordt benadrukt.

 7. Drie kaarsjes op je taart, lief kind, Een wens voor geluk en plezier, heel ongeschonden. Met knuffels en kusjes, de dag vliegt voorbij, Gelukkige verjaardag, kleine vlinder, oh zo blij!

  Uitleg: Het gedicht vergelijkt de jarige met een vlinder en benadrukt het belang van geluk en plezier. Knuffels en kusjes voegen een intiem en liefdevol aspect toe.

Deze gedichten zijn ontworpen om een gevoel van vreugde, tederheid en viering te brengen voor de speciale derde verjaardag van het kind. Ze combineren poëzie met speelse elementen om de sfeer van deze bijzondere dag vast te leggen.

Heb je een vraag, wil je een 3 jaar verjaardagswens toevoegen aan deze pagina of misschien wel een correctie doorgeven? Reageer dan hieronder. Het delen van dit artikel stellen wij op prijs.